Consultancy

Consultancy door The Privacy Officers

Bij The Privacy Officers werken academisch geschoolde juristen die gespecialiseerd zijn in het Privacyrecht. Hierdoor zijn wij altijd op de hoogte van de laatste standpunten van de Autoriteit Persoonsgegevens die voor jouw organisatie van belang zijn. Door deze uitgebreide kennis kunnen wij goed toetsen of de stappen die jij hebt ondernomen om jouw organisatie AVG-gereed te maken, voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming. Wij denken graag met je mee en begeleiden jou en je organisatie waar nodig. Samen met jou denken we na over hoe we het proces om jouw organisatie AVG-compliant te maken effectief maar ook praktisch in jouw organisatie kunnen integreren. Het gevolg? Risico’s worden gereduceerd terwijl het vertrouwen in je organisatie stijgt.

Ontzorging, maar wél samen met jou

Naast consultancy en begeleiding ontzorgt The Privacy Officers ook delen van de Algemene verordening gegevensbescherming voor je. Na een 0-meting weten wij hoe jouw organisatie ervoor staat en stellen we samen een plan op om jouw organisatie AVG-compliant te maken. The Privacy Officers betrekt je actief bij dit proces, want uiteindelijke zelfredzaamheid is het doel. Dat betekent dat we je veel uit handen nemen, maar het proces sámen met jou doorlopen. Het blijft immers jouw organisatie, dus jij blijft te allen tijde op de hoogte. Op deze manier weet jij ook na onze betrokkenheid hoe je je organisatie AVG-gereed houdt.

Audits

Ben je al zelf bezig geweest met je organisatie AVG-compliant te maken, maar wil je weten hoe je ervoor staat? Ook dan kun je ons inschakelen. The Privacy Officers helpt je graag. Aan de hand van een rapportage bekijken wij de aandachtspunten binnen jouw onderneming en geven we een passend advies.

Functionaris Gegevensbescherming

Sinds mei 2018 zijn sommige organisaties verplicht een FG aan te stellen. Ook is het mogelijk om vrijwillig een FG in te schrijven bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Een werknemer opleiden tot FG kost veel tijd en geld. Een FG hoeft echter niet iemand binnen de organisatie te zijn en kan ook extern worden ingehuurd.

En dat bespaart je veel tijd en géld.

Daarom kun je Bij The Privacy officers een FG extern inhuren. Je werknemers kunnen zich bezighouden met hun ‘core’ werkzaamheden, terwijl jij verzekerd bent van een deskundige privacyprofessional die toeziet op naleving van de AVG binnen de organisatie. Een bijkomend voordeel is dat wij zonder belangenverstrengeling objectief naar je organisatie kunnen kijken!

Specialisaties

The Privacy Officers kan elke organisatie helpen bij het voldoen aan de AVG. In het bijzonder zijn wij gespecialiseerd in het ondersteunen van de volgende organisaties:

Neem contact op!

Juridisch advies of hulp nodig bij het invoeren van de AVG binnen jouw organisatie? Of heb je een andere vraag? The Privacy Officers biedt juridische know-how en consultancy op maat. Voorkom lange, onnodige uren spitten naar de juiste juridische informatie én, belangrijker, voorkom boetes! Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons direct op 085 – 210 33 14.