Diensten

Wie we zijn

Sinds 25 mei 2018 geldt de nieuwe Europese Privacywetgeving, ofwel de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Wat er nodig is om te voldoen aan de nieuwe AVG is per organisatie verschillend. Het is lastig om te bepalen wat jouw organisatie nodig heeft, én of je vervolgens juridisch correcte documenten op hebt gesteld. Waar je ook mee worstelt, The Privacy Officers kan je helpen. Onze juristen zijn academisch geschoold en zijn gespecialiseerd in het IT- en privacyrecht.

Wat we doen

The Privacy Boxx – The Privacy Boxx is AVG/privacy software waarmee je grip en een goed overzicht houdt op het privacy proces binnen jouw organisatie. In The Privacy Boxx is aan alles gedacht. Alle verplichtingen die uit de AVG volgen zijn praktisch uiteengezet in de software. Bepaalde verplichtingen zijn al voor je geautomatiseerd en dienen alleen nog via een invul-wizard te worden ingevuld. Zo wordt in één oogopslag duidelijk welke stappen al zijn volbracht en welke stappen nog moeten worden gezet. Ook kun je eenvoudig instellen wanneer je opnieuw een bepaalde stap wilt evalueren. Met The Privacy Boxx heb je al je AVG-stukken overzichtelijk in één online-omgeving. De software is gemakkelijk in gebruik, daarom kun je ook als je geen privacy expert bent direct aan de slag.

Inventarisatie en risicoanalyse – Door te beginnen met het uitvoeren van een inventarisatie en risicoanalyse weten wij hoe jouw organisatie ervoor staat. Uit de inventarisatie en risicoanalyse volgt een rapport. Aan de hand van het rapport stellen we samen een plan op om jouw organisatie AVG-compliant te maken.

Implementatie – The Privacy Officers ontzorgt de gehele of een gedeelte van de Algemene verordening gegevensbescherming voor je. Wij betrekken jou actief bij dit proces, want uiteindelijke zelfredzaamheid is het doel. Dat betekent dat we je veel uit handen nemen, maar het proces sámen met jou doorlopen. Het blijft immers jouw organisatie, dus jij blijft te allen tijde op de hoogte. Op deze manier weet jij ook na onze betrokkenheid hoe je je organisatie AVG-gereed houdt.

AVG-cursus – Wij bieden een cursus waarbij we jou helpen stapsgewijs jouw organisatie AVG-gereed te maken. Hierbij leren onze juristen jou hoe je de verplichtingen uit de AVG vorm geeft binnen jouw organisatie. In klare taal, waar jij meteen mee aan de slag kunt. Zelfvoorzienendheid staat centraal, wij bieden een ondersteunende rol. Je krijgt toegang tot onze exclusieve online AVG-toolkit: The Privacy Boxx. Hier zitten allerlei handige stappenplannen en basisdocumenten in, waarmee jij direct aan de slag kunt. Samen zorgen we voor een kickstart, waarna jij gemakkelijk zelf aan de slag kunt.

Consultancy – Bij The Privacy Officers werken academisch geschoolde juristen die gespecialiseerd zijn in het Privacyrecht. Hierdoor zijn wij altijd op de hoogte van de laatste standpunten van de Autoriteit Persoonsgegevens die voor jouw organisatie van belang zijn. Door deze uitgebreide kennis kunnen wij goed toetsen of de stappen die jij hebt ondernomen om jouw organisatie AVG-gereed te maken, voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming. Wij denken graag met je mee en begeleiden jou en je organisatie waar nodig. Samen met jou denken we na over hoe we het proces om jouw organisatie AVG-compliant te maken effectief maar ook praktisch in jouw organisatie kunnen integreren. Het gevolg? Risico’s worden gereduceerd terwijl het vertrouwen in je organisatie stijgt.

Audits – Ben je al zelf bezig geweest met je organisatie AVG-compliant te maken, maar wil je weten hoe je ervoor staat? Ook dan kun je ons inschakelen. The Privacy Officers helpt je graag. Aan de hand van een audit bekijken wij de aandachtspunten binnen jouw onderneming en brengen daarvan een rapport uit.

E-learning – Het voldoen aan de regels van de AVG gaat gepaard met de bewustwording van privacy en de omgang met persoonsgegevens door jouw medewerkers. Het trainen van medewerkers binnen jouw organisatie met betrekking tot gedrag en bewustwording om een datalek te voorkomen en dus ook te voldoen aan de AVG is nu mogelijk met drie e-learning modules. De e-learning is een laagdrempelige en een goed betaalbare manier om awareness te creëren bij alle medewerkers. Daarnaast voorkom je reiskosten en ben je je medewerkers niet allemaal tegelijk kwijt. Zij kunnen de e-learning op elk gewenst moment doorlopen.

Neem contact met ons op