Over ons

Juridische know-how en consultancy op maat

Sinds 25 mei 2018 geldt de nieuwe Europese Privacywetgeving, ofwel de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Wat er nodig is om te voldoen aan de nieuwe AVG is per organisatie verschillend. Dit zorgt ervoor dat veel ondernemers, managers en bedrijfsleiders uren en uren spenderen aan het uitzoeken van de benodigde informatie. En als je dan wél alles in kaart hebt gebracht en alle documenten op hebt gesteld, hoe weet je dan zeker dat alles juridisch klopt? Waar je ook mee worstelt, The Privacy Officers kan je helpen. Onze juristen zijn academisch geschoold en zijn gespecialiseerd in het IT- en privacyrecht.

Onze diensten

The Privacy Boxx
The Privacy Boxx is software waarmee je grip en een goed overzicht houdt op het privacy proces binnen jouw organisatie. In The Privacy Boxx is aan alles gedacht. Alle verplichtingen die uit de AVG volgen zijn praktisch uiteengezet in de software. Bepaalde verplichtingen zijn al voor je geautomatiseerd en dienen alleen nog via een invul-wizard te worden ingevuld. Zo wordt in één oogopslag duidelijk welke stappen al zijn volbracht en welke stappen nog moeten worden gezet.

E-learning
Het voldoen aan de regels van de AVG gaat gepaard met de bewustwording van privacy en de omgang met persoonsgegevens door jouw medewerkers. De e-learning is een laagdrempelige en goed betaalbare manier om awareness te creëren bij alle medewerkers. Daarnaast voorkom je reiskosten en ben je je medewerkers niet allemaal tegelijk kwijt. Zij kunnen de e-learning op elk gewenst moment doorlopen.

AVG-cursus
Tijdens de cursus leren onze juristen jou hoe je de verplichtingen uit de AVG vorm geeft binnen jouw organisatie. In klare taal, waar jij direct mee aan de slag kunt. Zelfvoorzienendheid staat centraal, wij bieden een ondersteunende rol. Samen zorgen we voor een kickstart waarna jij direct zelf aan de slag kan.

Inventarisatie en risicoanalyse
Door te beginnen met het uitvoeren van een inventarisatie en risicoanalyse weten wij hoe jouw organisatie ervoor staat. Uit de inventarisatie en risicoanalyse volgt een rapport. Aan de hand van het rapport stellen we samen een plan op om jouw organisatie AVG-compliant te maken.

Implementatie
The Privacy Officers ontzorgt de gehele of een gedeelte van de AVG voor je. Wij betrekken jou actief bij dit proces, want uiteindelijke zelfredzaamheid is het doel. Dat betekent dat we je veel uit handen nemen, maar het proces sámen met jou doorlopen. Het blijft immers jouw organisatie, dus jij blijft te allen tijde op de hoogte. Op deze manier weet je na onze betrokkenheid hoe je je organisatie AVG-gereed houdt.

Consultancy
Bij The Privacy Officers werken academisch geschoolde juristen die gespecialiseerd zijn in het Privacyrecht. Wij denken graag met je mee en begeleiden jou en je organisatie waar nodig. Samen met jou denken we na over hoe we het proces om jouw organisatie AVG-compliant te maken effectief maar ook praktisch in jouw organisatie kunnen integreren. Het gevolg? Risico’s worden gereduceerd terwijl het vertrouwen in je organisatie stijgt.

Privacy audit
Ben je al zelf bezig geweest met je organisatie AVG-compliant te maken, maar wil je weten hoe je ervoor staat? Ook dan kun je ons inschakelen. The Privacy Officers helpt je graag. Aan de hand van de audit bekijken wij de aandachtspunten binnen jouw onderneming en brengen daarvan een rapport uit.