Consultancy

Waarom juist nu?

Privacy is een steeds belangrijker aspect in onze samenleving. Je klanten én de wetgeving verwachten steeds meer van jouw organisatie. Vaak wordt de wetgeving daarom als juridisch obstakel ervaren. Dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Met goed juridisch (privacy)advies verbeter je niet alleen jouw privacybeleid, maar tegelijkertijd je klantvertrouwen. Daarnaast voorkom je door je privacybeleid up to date te houden hoge boetes. Onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) kunnen deze boetes oplopen tot maar liefst 20 miljoen euro of 4% van de jaarlijks wereldwijde omzet. Geen idee waar je moet beginnen? Schakel de consultants van The Privacy Officers in!

Consultancy door The Privacy Officers

Bij The Privacy Officers werken academisch geschoolde juristen die gespecialiseerd zijn in het Privacyrecht. Hierdoor zijn wij altijd op de hoogte van de laatste standpunten van de Autoriteit Persoonsgegevens die voor jouw organisatie van belang zijn. Door deze uitgebreide kennis kunnen wij goed toetsen of de stappen die jij hebt ondernomen om jouw organisatie AVG-gereed te maken, voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming. Wij denken graag met je mee en begeleiden jou en je organisatie waar nodig. Samen met jou denken we na over hoe we het proces om jouw organisatie AVG-compliant te maken effectief maar ook praktisch in jouw organisatie kunnen integreren. Het gevolg? Risico’s worden gereduceerd terwijl het vertrouwen in je organisatie stijgt.

Ontzorging, maar wél samen met jou

Naast consultancy en begeleiding ontzorgt The Privacy Officers ook delen van de Algemene verordening gegevensbescherming voor je. Na een 0-meting weten wij hoe jouw organisatie ervoor staat en stellen we samen een plan op om jouw organisatie AVG-compliant te maken. The Privacy Officers betrekt jou actief bij dit proces, want uiteindelijke zelfredzaamheid is het doel. Dat betekent dat we je veel uit handen nemen, maar het proces sámen met jou doorlopen. Het blijft immers jouw organisatie, dus jij blijft te allen tijde op de hoogte. Op deze manier weet jij ook na onze betrokkenheid hoe je je organisatie AVG-gereed houdt.

Audits

Ben je al zelf bezig geweest met je organisatie AVG-compliant te maken, maar wil je weten hoe u ervoor staat? Ook dan kun je ons inschakelen. The Privacy Officers helpt je graag. Aan de hand van een rapportage bekijken wij de aandachtspunten binnen jouw onderneming en geven we een passend advies.

The Privacy Boxx: unieke AVG-toolkit

Wij geloven dat een complianceproces gepaard gaat met een goede administratie. Vaak krijgen we de vraag: hoe begin ik? Hoe houd ik mijn stappen bij om AVG-gereed te worden? The Privacy Officers heeft daarom speciaal voor de AVG een hulpmiddel ontwikkeld: The Privacy Boxx. Een online AVG-toolkit met allerlei handige stappenplannen en basisdocumenten, waarmee jij direct aan de slag kunt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik hier om meer over The Privacy Boxx te lezen.

Neem contact op!

Juridisch advies of hulp nodig bij het invoeren van de AVG binnen jouw organisatie? Of heb je een andere vraag? The Privacy Officers biedt juridische know-how en consultancy op maat. Voorkom lange, onnodige uren spitten naar de juiste juridische informatie én, belangrijker, voorkom boetes! Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons direct op  085 – 210 33 14